10 cloud-alternatieven voor de memorystick

Werkt u nog met een memorystick? Nee toch! Dat kan tegenwoordig beter. Dat kan beter, sneller en veiliger. En wel met cloudstorage oplossingen. Bovendien is uw data synchroon beschikbaar op uw computer, tablet en smartphone. De eerste 2 GB’s zijn meestal gratis. De volgende GB’s varieren van euro 1,50 tot euro 5,00 per GB/jaar. Ik noem er 10 voor u:

  1. Dropbox, 2 GB gratis, data-encryptie met een sleutel die ook aan Dropbox bekend is. Gebaseerd op Amazon Cloud Storage.
  2. iCloud van Apple, 5 GB gratis, toegespitst op Apple omgevingen.
  3. Live Mesh van Microsoft, 5 GB gratis, plus remote access voor Windows omgevingen.
  4. LiveDrive, meer een online backup dan een online storage oplossing.
  5. Gdrive van Google, aangekondigd, nog niet formeel beschikbaar.
  6. SpiderOak, 2 GB gratis, data-encryptie met een sleutel die alleen aan u bekend is. SpiderOak gebruikt uitsluitend eigen datacenters.
  7. SugarSync, 2 GB gratis, Windows, Mac en mobiele devices en versiebeheer.
  8. Wuala, 1 GB gratis, Linux vriendelijke omgeving met uitgebreide opties voor bestandsdeling.
  9. Dmailer, 2 GB gratis. Geschikt voor Windows en Mac.
  10. Tonido, geschikt als digitale hub om muziek te streamen, backup te maken en kan als een remote drive worden gemount.

Bedenk dat dit min of meer consumentenoplossingen betreft die functioneel, beveiligings-, ondersteunings- en prijsstechnisch niet een op een vergelijkbaar zijn met professionele (cloud)storage-oplossingen maar wel reuze makkelijk in gebruik zijn. Als u eenmaal een cloudstorageoplossing gebruikt dan wilt u nooit meer anders!

Cloudstorage ontwikkelt zich in een razend tempo en wordt steeds professioneler, het zal slechts een kwestie van tijd zijn voor dat u met eigen storageoplossingen hier niet meer mee kunt concurreren. Heeft u de vergelijking al eens gemaakt?

One thought on “10 cloud-alternatieven voor de memorystick

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *