De iPad; aanstichter van ‘Bring Your Own Device’.

Waarom is ‘Bring Your Own Device’ de laatste tijd toch zo in het nieuws ? Bijna overal waar ik kom kunnen medewerkers al jaren thuiswerken op hun eigen PC, en heeft iedereen privé een mobiele telefoon waar regelmatig ook zakelijk op wordt gebeld (en gemaild). Wat is er nu dan anders dan vroeger en waarom moet er nu opeens een BYOD-beleid worden opgesteld ?

Een makkelijk antwoord: de iPad . Mensen merken dat dit apparaat toch wel erg veel voordelen biedt en gebruiken hem daarom ook bij hun werk. Aantekeningen maken, mailen, agenda bijhouden, even iets opzoeken op internet, allemaal harstikke handig om ieder moment van de dag te kunnen doen. Dus dat ding gaat overal mee naar toe, en wordt daarnaast natuurlijk ook nog privé gebruikt.

En dat zijn de verschillen met vroeger: die thuis-PC zal een stuk minder snel gestolen worden en is een stuk minder zichtbaar dan de iPad. Iets dat hiernaast ook speelt is dat de iPad nog niet is ingeburgerd in de zakelijke omgeving: vrijwel niemand heeft er eentje ‘van de zaak’ zoals wel iedereen een PC heeft. Omdat het zo’n handig apparaat is nemen mensen hun prive tablet dan maar mee. En ook dat is nieuw (inclusief het operating system).

Wat mij altijd opvalt is dat vrijwel geen enkel bedrijf een businesscase maakt omtrent inzet van tablets en smartphones. De algemene stemming is vaak: ‘dat is duur’, maar zelden is uitgezocht of de kosten opwegen tegen de baten. De medewerkers die zelf hun tablet meenemen vinden in ieder geval van wel, zelfs zonder BYOD vergoeding !

 

One thought on “De iPad; aanstichter van ‘Bring Your Own Device’.

  1. Karsten van Deutekom zegt:

    Waarom heeft iedereen het steeds maar over de iPad alleen? Noem het eens een keer gewoon tablet! Pas aan het eind van het artikel wordt er gesproken over tablet, maar de titel vind ik misleidend. Met mijn tablet kan ik fantastisch BYOD-en en dat is geen iPad!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *