Meer rendement met minder applicaties!

Voorjaarsschoonmaak: meer rendement met minder applicaties!

Het leek er even op dat het voorjaar al begonnen was, en dus was ik al in gedachten bij de grote voorjaarsschoonmaak.  Heeft u er al over nagedacht? Nee, niet over de schoonmaak van uw huis, maar over de schoonmaak van uw applicatieportfolio! Wat levert zo’n schoonmaak op?

Allereerst een overzicht van de applicaties die niet meer worden gebruikt maar nog wel “mee lopen” in de beheerswerkzaamheden, de configuratiedatabase vervuilen, en wat het ergst is, waar vaak nog jaarlijks onderhoudskosten voor worden betaald!

Daarnaast de  kans om te weten te komen of u niet betaalt voor licenties die u helemaal niet (meer) inzet.  Door een grondige check kunt zich een aardige basis verschaffen voor een goed gesprek met uw leverancier. Misschien komt u tot de ontdekking dat een oplossing op basis van “cloud computing”  nog meer oplevert en nog minder kost..

Maar nog veel belangrijker: een schone applicatieportfolio levert u bij wijzigingen in uw IT-omgeving direct voordeel op!  U reduceert vooraf complexiteit voor zodat u minder risico’s hoeft te managen en meer kans op succes heeft!

Aan de slag dus, en niet vergeten om het bij te houden, want dat geldt thuis toch ook?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *