Twitter is zo passé.

Twitter u nog steeds of nog niet? Doe verder geen moeite want Twitter is passé. Zinloze teksten verzenden, wie zit er nog op te wachten? We weten toch allemaal dat tekst een arme vorm van communicatie is? En tekst invoeren blijft traag zelfs al zijn het maar 140 karakters. Het hoeft niet meer!

Pinnen is hier! En dan bedoel ik niet het pinnen met een betaalpas maar pinnen met Pinterest. Pinterest is een online prikbord van digitale foto’s die op blogs en websites staan. 100% visuele communicatie dus. Je komt visuele informatie tegen op internet en wil dit bewaren en/of delen met anderen. Klik op Pin it en het staat op je prikbord. Sneller kan het niet. Anderen kunnen dit natuurlijk weer re-pinnen. Zoek op interesses of op alles. Natuurlijk is er een iPhone-app. Het kan allemaal, maar wat heb je er aan?

Met Pinterest doe je vooral inspiratie op. Omdat alles visueel is kun je de aangeboden informatie snel verwerken. Pinterest is inzetbaar voor snel informatie verzamelen, delen met anderen, leren, reclame maken en waarschijnlijk nog andere zaken. Het is een slimme combinatie van collectieve intelligence, crowd sourcing, twitteren, like’en en adverteren. Hoe geloofwaardig is een advertentie van een leverancier t.o.v. een aanbeveling van iemand die u kent of volgt via Pinterest?

Geloof mij niet op mijn ‘woord’ maar ervaar het zelf ‘in beeld’. http://www.pinterest.com. Pas wel op, Pinterest werkt verslavend! En Twitter dit gerust door…

Bekijk onderstaande video-uitleg over het gebruik van Pinterest;

[jwplayer mediaid=”3677″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *