Nou, wij krijgen dus allemaal een iPhone van de zaak !

Welke smartphone moet je nou aan je medewerkers geven ? BlackBerry, HTC, Samsung of toch een iPhone ? Steeds vaker onderzoeken organisaties welk type smartphone het beste past bij de wensen en eisen van de organisatie en de medewerker. Security en beheerbaarheid spelen altijd een belangrijke rol, maar uiteraard ook het gebruiksgemak en de kosten. Door voor al deze onderdelen een gedegen programma van eisen op te stellen kan een objectieve keuze worden gemaakt voor het best passende toestel.

De vraag is echter of het wel haalbaar is te standaardiseren op 1 type toestel of besturingssysteem. Iedere gebruiker heeft zijn eigen voorkeur en zal vaak ook zijn prive toestel willen gebruiken, al is het alleen al omdat hij dan maar 1 toestel hoeft te gebruiken (voor zakelijk en privé). Als het een beetje meezit gebruiken de meeste smartphone bezitters hun prive telefoon trouwens ook al zakelijk (en dat zonder dat daar een BYOD vergoeding tegen over staat…).

Vanuit de organisatie bezien is het zaak om security en beheer goed in te regelen met de juiste tools. Als dat is gedaan kan iedereen een willekeurig type telefoon gebruiken of zijn eigen privé telefoon inzetten, en dat geldt dan gelijk ook voor de tablets. Kortom, iedereen blij, ook alle iPhone bezitters.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *