De echte toegevoegde waarde van cloud computing


Cloud computing is een fraaie ontwikkeling. ‘Hoeveel geld gaan we daarmee besparen?’  wordt ons regelmatig gevraagd. Of u met cloud computing geld gaat besparen is afhankelijk van vele factoren. De status van eerdere gedane investeringen bijvoorbeeld. Of de wijze waarop IT in uw organisatie is georganiseerd, omvang van IT etc etc.

Waar precies voor u de voordelen zitten is situationeel bepaald. Een ding is zeker: de echte toegevoegde waarde van cloud computing zit niet in lagere kosten maar veel meer in hogere opbrengsten zoals b.v. flexibiltiteit en dynamiek. Door het op de juiste manier toepassen van cloud computing heeft u veel minder om te kijken naar de T van IT (technologie). Hierdoor krijgt u de handen vrij voor zaken waar het echt om gaat.

Namelijk de I van IT (informatievoorziening). De T zit vast niet dicht bij de kerncompetenties van uw organisatie, tenzij u een IT-leverancier bent. De T is een randvoorwaarde die geld kost en levert geen toegevoegde waarde. Met de juiste inzet van de I kan uw organisatie pas echt meters maken met IT. Per saldo dalen de IT-kosten dan niet perse maar het rendement uit IT neemt toe omdat u IT anders organiseert. Uw organisatie gaat beter functioneren en dat is wel toegevoegde waarde! Wat is de graad van informatisering in uw organisatie? Hoog tijd voor het opstellen van een business case om te kijken of cloud computing toegevoegde waarde kan leveren?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *