Hot issue bij de mobiele operators: integratie van vast en mobiel !

De drie Nederlandse mobiele operators zijn allemaal druk bezig met een verdere samenvoeging van vaste en mobiele telefonie. De mogelijkheden die hierdoor beschikbaar komen zijn voor organisaties interessant bij het bepalen van hun strategie omtrent telecommunicatie voor de komende jaren. Vaste en mobiele telefonie zullen verder integreren en dit maakt dat vraagstukken op een andere manier kunnen worden ingevuld. Voorbeelden van deze integratie bij de operators zijn:

  • ‘Forced on PABX’, waarbij alle gesprekken vanaf de eigen mobiele telefoons en naar de eigen mobiele telefoons via het eigen telefoonsysteem worden geleid. Mobiele telefoons worden zo maximaal onderdeel van het eigen systeem.
  • ‘Mobile only’, waarbij alleen nog maar mobiele telefoons worden gebruikt en waarbij het netwerk van de provider diverse functies biedt vergelijkbaar aan de eigen telefooncentrale (zoals groepsschakelingen, meldteksten en telefoniste-tools).
  • Tariefstellingen waarbij er geen onderscheid meer is tussen bellen vanaf vast of vanaf mobiel en waarbij er sprake is van 1 nummerreeks voor bellen van vast en mobiel.

Dat iedereen een mobiele telefoon heeft, deze ook mee neemt naar zijn werk en er steeds meer behoefte is aan smartphones, maakt dat er steeds minder gebruik wordt gemaakt van vaste telefoons. Dit geeft echter niet alleen kansen voor de operators, maar ook voor organisaties, deze zullen echter wel moeten onderzoeken welke variant het beste past.

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *