Sinterklaas wordt hoe dan ook anders dan ik me had voorgesteld

Bert, wat is je boodschap aan de lezers?

NB

De combinatie webOS en h/w performde niet goed genoeg waardoor maar weinig mensen kochten. In feite een inferieur product. webOS staat te koop, Oracle en HTC hebben interesse. Goedkope tablets zijn er nu van Amazon, de Kindle Fire’s. vanaf  USD 79 tot USD 199, het OS is gebaseerd op Android.

Met dank aan HP. Wat is nl. het geval? Eind augustus maakte HP bekend dat zij zou stoppen met de levering van de Touchpad tablets met daarop het eigen webOS besturingssysteem.  Tablets die in principe vergelijkbaar waren met bijvoorbeeld de Ipad en de Galaxy Tab, maar na een maand onvoldoende bleken aan te slaan. De tablets werden voor  99 dollar op de markt gedumpt. Binnen no time was de voorraad op. Ik balen, want ik was natuurlijk net te laat. Maar HP bood uitkomst: je kon je nl. op de website inschrijven voor een nieuwe release. Men zou nog een nieuwe partij Touchpads leveren tegen dezelfde lage prijs. Dus ik had aangegeven dat ik wel 2 exemplaren wilde hebben. Leuk voor de kinderen voor Sinterklaas, dacht ik zo. Laten we een keer gek doen!

Ongeveer een week nadat ik me had ingeschreven, kreeg ik een bericht van HP met een bedankje voor de getoonde interesse. Omdat men het vervelend vond dat men mij de tablets nog niet kon leveren, mocht ik met (ik dacht) 10% korting shoppen in hun webshop. Maar ja, ik wilde 2 tablets die toch niet leverbaar waren, dus heb ik niet gereageerd. Ik had beter moeten weten.

Want na ruim een maand stilte kreeg ik ineens opnieuw een mailtje met opnieuw een bedankje voor de getoonde interesse. En de boodschap dat de tablets toch niet geleverd konden worden. Verder niets. Ik begreep het niet helemaal, totdat ik de volgende dag op ITprofessional.be las dat HP heeft besloten dat men toch weer tablets gaat leveren, maar dan met Windows 8 als besturingssysteem. Uiteraard tegen een marktconform tarief (lees vanaf ca. Eur 400,–).

Die tablets van 99 dollar kan ik dus op mijn buik schrijven. Dat wil zeggen: er zijn wel tablets verkrijgbaar rond die prijs (afgelopen weekeinde zag ik ze nog liggen bij Bart Smit), maar dat is appels met peren vergelijken. Want behalve dat deze goedkope varianten geen HD beeldscherm hebben, een beperkte opslagcapaciteit hebben (waar ik op zich mee zou kunnen leven, want je werkt toch in de cloud), een camera met een beperkte resolutie hebben, en niet over de nieuwste versie van het Android beesturingssysteem beschikken… zien ze er ook lang niet zo gelikt uit.

Jammer. Erg jammer. Dan toch nog maar even wachten. Naar verwachting zullen de prijzen van Android-tablets de komende maanden fors dalen. En met een beetje geluk krijgt onze dochter een tablet als ze komende zomer naar het VO gaat.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *