Geen geld voor IT: alles naar de cloud?

Deze week werden nieuwe cijfers over de investeringen in IT bekendgemaakt. Met name grote organisaties verwachtten minder te investeren in 2012. Ook hier zien we de eeuwige Pavlov reactie: het gaat minder met de economie dus gaan we ook minder investeren in IT. En als we al investeren dan is het vooral in cloud computing. Verstandig?

Zo op het eerste gezicht lijkt het logisch. Er is minder geld dus dan kiezen we voor kostenbesparing. En op één of andere manier kijkt iedereen dan direct naar de cloud. Dat schijnt namelijk erg goedkoop te zijn. Is natuurlijk lariekoek. De cloud is niet gratis. Zeker, de cloud biedt absoluut mogelijkheden om, door de schaalgrootte, kostenbesparingen te kunnen realiseren. Maar tegelijkertijd dient u aan de achterkant weer extra investeringen te doen. Elke uitbestedingsrelatie vraagt immers om een vorm van regie, en dat kost geld.

Maar moet u de kaasschaafmethode om kosten te besparen op uw IT überhaupt wel hanteren? Misschien moet u juist investeren. De cloud biedt namelijk prachtige mogelijkheden om juist de kwaliteit van uw diensten en producten te verbeteren. Denk aan het optimaliseren van samenwerking in de keten. Of bijvoorbeeld het leveren van een 24×7 dienstverlening. Cloud toepassingen kunnen daar waarschijnlijk prima aan bijdragen. En daarmee kunt u het verschil maken.

Dus, slager, mag het een onsje meer zijn?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *