Onuitroeibaar: De fax !

Waarom zijn er toch nog zoveel faxen ? Steeds weer ben ik verbaasd over het aantal faxen dat bij (overheids) organisaties nog in gebruik is, en al deze faxen moeten bij een nieuwe telefoniesysteem nog in gebruik blijven ook ! Vaak zijn er wel 10 faxen per 100 werkplekken in gebruik (oftewel 100 faxen per 1000 werkplekken !), al of niet in de vorm van een multifunctional.

Maar faxen kan toch al jaren heel makkelijk uit ‘de cloud’ ? Je schakelt je telefoonnummer van de fax door naar de fax-dienst-leverancier en je krijgt al je faxen als email binnen. Ook versturen van faxen gaat gewoon via email. Makkelijker kan het toch niet ? Of je installeert zelf een faxserver of gaat faxen vanuit je mailprogramma? Waarom dan toch die apparaten die vastlopen, waar de inkt steeds van op is, die ondertussen allemaal verschillend zijn, die amper gebruikt worden, en waar je ook nog analoge poorten voor in gebruik moet houden (erg onhandig als je bij een nieuw systeem naar volledig VoIP wil).

Nou, als antwoord op deze vraag: Ik heb geen idee. Ja, voor belangrijke documenten als recepten waar (een soort van) zekerheid over de afzender moet zijn, maar verder ? Ik kan alleen maar bedenken dat de IT afdeling bang is dat er misschien ooit (een ‘belangrijk’) iemand toch nog een fax moet versturen en ze dan deze dienst niet meer ondersteunen ? Iemand een beter idee ?

One thought on “Onuitroeibaar: De fax !

  1. Leo Hompus zegt:

    Waarom nog steeds de fax?

    Wellicht vanwege onbekendheid met de juridische status van een email. Veel mensen denken dat als het er echt toe doet, zoals bij juridische procedures, een fax meer bewijskracht heeft dan een e-mail.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *