Smartphone gebruik kan tot een bloedneus leiden!

De discussie loopt al langer. Zijn mobiele telefoons gevaarlijk voor de gezondheid of niet? Er is al veel over gepubliceerd wat overigens nog niet tot echte duidelijkheid heeft geleid. Over harde bewijzen die aan kunnen tonen dat het wel of niet gevaarlijk voor de gezondheid kan zijn kunnen wetenschappers het niet echt eens worden. De WHO bracht in mei een persbericht uit waarin zij spreken over ‘mogelijk kankerverwekkend’.

Alhoewel… het gebruik van een smartphone wel degelijk tot een bloedneus kan leiden.

Het bewijs hiervoor werd twee weken geleden in Amersfoort geleverd tijdens een bioscoopvoorstelling van de nieuwste Smurfenfilm. Een moeder nam stukjes film op met haar smartphone. Een vader stoorde zich hieraan en werd boos op de vrouw. Dit draaide uit op een bloedneus na een slag van de man in het gezicht van de vrouw. De aanwezige kinderen waren meteen van slag en de film is enige tijd gestopt. De vrouw heeft aangifte gedaan tegen de man voor mishandeling. Bron: De Gooi en Eemlander.

We lezen steeds vaker dat mensen zich storen aan het gebruik van social media en smartphones in het openbaar of gezelschap. Social media kan hierdoor het imago krijgen van A-sociale media. Het gebruik van smartphones brengt vele aspecten met zich mee. Een gezondheids-, gedrags-, generatie- en een cultuurvraagstuk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *