Nog geen draadloos netwerk ? Lekker onveilig !

Behalve de toename in het aantal laptops verschijnen er natuurlijk ook steeds meer smartphones en tablets op de werkplekken. Allemaal apparatuur die het liefst draadloos verbinding maakt met internet of bedrijfstoepassingen. Dat kan natuurlijk via een openbare provider (met UMTS) maar via een eigen draadloos netwerk is de verbinding sneller en gratis. Toch zijn er bedrijven die nog niet zo’n eigen draadloos netwerk hebben. Vaak wordt de slechte beveiliging als reden genoemd om hier niet in te voorzien.

Maar wat blijkt nu in de praktijk ? Bedrijven die geen draadloos netwerk hebben, hebben gewoon wel een draadloos netwerk! Dit omdat medewerkers dan zelf wel een draadloos routertje in het netwerk prikken, en zo met niet professionele apparatuur wat verbindingen aan elkaar knutselen. Ik hoorde laatst iemand vertellen dat ze meer dan 10 draadloze routers hadden gemeten in een netwerk van een bedrijf (waar geen draadloos werd aangeboden). En bij een aantal daarvan stond er geen enkele vorm van beveiliging aan. Ook bij de gemeente Amsterdam is dit verschijnsel reden om vanuit de organisatie een draadloos netwerk aan te gaan bieden.

Kortom, als bedrijf moet je een draadloos netwerk aanbieden: Medewerkers hebben steeds meer apparatuur die daar behoefte aan heeft, en als je het niet aanbiedt, knutselen ze zelf wel wat in elkaar waarbij ze de achterdeur wagenwijd open zetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *