BREKEND NIEUWS !! Nederlanders hebben het eerste halfjaar meer smartphones gekocht dan in het eerste halfjaar van 2010 !!

Een stijging van 80% ten opzichte van een jaar eerder! En er worden meer smartphones verkocht dan traditionele telefoons! En dit komt vooral door de iPhone en de Galaxy S2 ! Zo, dat is nog eens brekend nieuws dat in de ICT nieuwsbrieven circuleert…..

Nou, nee. Dit is toch allemaal wel in de catagorie ‘opendeur’. Zal ik er nog een paar noemen ? Komen ze: Operators verdienen minder aan SMS’en. En gaan dit compenseren met hogere kosten voor dataverbruik. En bedrijven vragen zich af hoe ze deze kosten in de hand kunnen houden. En steeds meer bedrijven gebruiken VoIP. En doen steeds meer met de ‘cloud’. En hebben de hele boel gevirtualiseerd. En zijn bezig met het nieuwe werken. En doen steeds meer mobiel. En steeds meer medewerkers nemen hun eigen smartphone of tablet mee naar het werk. En veel bedrijven overwegen iets te gaan doen met Unified Communications, of natuurlijk met Private GSM. En vinden het op orde houden van de security en het beheren van de smartphones zo ongeveer de belangrijkste hoofdpijn dossiers.

En zo zijn er natuurlijk nog wel een paar te bedenken. Maar het is natuurlijk wel een belangrijk gegeven dat de smartphone de toekomst heeft. Als bedrijf moet je daar echt wat mee, op het vlak van security, op het vlak van ‘bring your own’, op het vlak van de kosten, op het vlak van afspraken, en natuurlijk de bedrijf-apps.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *