Free Wi-Fi or Wi-Fi free?

Hoe overleef ik P6P? Zo luidde het thema van de animatie op de camping in de Marche waar wij de afgelopen twee weken stonden. Het thema was bedacht door de kinderen die aan het animatieprogramma mee deden. Zij waren op het thema gekomen vanwege de hittegolf waar we met z’n allen in terecht waren gekomen.

P6P staat in dit geval voor Podere sei Poorte, de naam van de camping, en heeft dus niets met IT te maken. Ik moest echter direct aan het thema denken toen ik na thuiskomst mijn mail aan het doornemen was en stuitte op een artikel over internetgebruik. Uit dit artikel kwam naar voren dat 8 op de tien Nederlanders dagelijks online zijn. Gemiddeld zijn zij vervolgens 105 minuten per dag actief op datzelfde internet. Tweederde geeft aan niet meer zonder internet te kunnen.

Hoe overleven deze mensen een camping als Podere sei Poorte, een zogenaamde boerencamping waar Wi-Fi not done is? Je kunt natuurlijk gebruik maken van je mobiele data-abonnement, maar dan betaal je de hoofdprijs. Het betaalbare alternatief was in ons geval dat we óf de eigenaar lief aankeken en vroegen op we even op zijn PC mochten, óf een kwartier reden naar Villa Grande, waar op het dorpsplein een Wi-Fi hotspot was.

Ik heb er uiteindelijk voor gekozen om het twee weken zonder internet te doen. Terwijl ik er normaliter toch minstens 2 uur per dag gebruik van maak. En … ik heb het overleefd. Consequentie was wel dat ik me gisteren door 600 mailtjes moest worstelen, maar ook dat heb ik overleefd. Waarschijnlijk omdat ik een vakantie heb gehad waarin ik mij volledig kon concentreren op mijn gezin, het campingleven en de prachtige omgeving. Enige zorg was dat we vanwege de hitte de drankvoorraad op peil moesten houden.

Zoals ik al vaker heb geconcludeerd aan het einde van een vakantie: alles is relatief! Ook het internet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *