Harry Potter 8: The mystery of the magical smartphone

Heeft u ‘m al gezien? De laatste Harry Potter is een absolute kaskraker. Natuurlijk zijn we met de hele familie naar de bioscoop gegaan. Jammer genoeg vond ik de eerste helft nogal slaapverwekkend. Maar gelukkig is het een 3-D film en worden er mooie donkere brillen uitgereikt waardoor je rustig even je ogen dicht kunt doen zonder dat het al te veel opvalt… Het publiek was gemiddeld nogal jong en genoot zichtbaar.

En toen was er pauze. Het licht ging aan en wat gebeurt er? De smartphones worden en-mass uit de zak getoverd en iedereen begint driftig te Facebooken en Twitteren. Echt hele rijen! Social media had duidelijk voorrang op de mondelinge communicatie. Het zelfde ervaarde ik op een familie-feest. Jong en oud bij elkaar, echt gezellig maar wel een duidelijke social media tweedeling. De jongeren Twitterden er lustig op los terwijl de meeste ouderen er met verbazing naar keken. Ik kon mijn nieuwsgierigheid niet onderdrukken en ging meekijken wat er getwitterd werd over het feest. Naast mij zat een 80-plusser die me aankeek en zei: “he, je bent toch niet met je werk bezig he?” Ik schaamde me diep.

U heeft het vast ook wel meegemaakt. Tijdens een vergadering kijkt een aantal mensen op hun smartphone en zit op knopjes te drukken. Maken zij aantekeningen of lezen ze hun mail of kijken ze naar het weerbericht? Heel onaangenaam en vreselijk onbeleefd, maar ik ben dan ook van een oudere generatie die niet met (A-)social media opgegroeid is. Wordt het hoog tijd voor social media gedragsregels of ben ik gewoon te ouderwets?

Social media heeft in ieder geval grote impact op ons gedrag in de echte wereld.  In de virtuele wereld gedragen we ons ook heel anders. Ik vond bijgaand filmpje waarin duidelijk gemaakt wordt hoe belachelijk social media gedrag is in de echte wereld. Kijk zelf en geniet van “Can I be your friend?”

[jwplayer mediaid=”2425″]

 

One thought on “Harry Potter 8: The mystery of the magical smartphone

  1. Michel Blezer zegt:

    Prachtig filmpje dat prima laat zien hoe belachelijk veel is. Ik zal dit filmpje intern ook eens laten zien. Misschien voor een afdelingsoverleg over social media. Het probleem zal zijn, dat de huidige jeugd niet in de echte realiteit is opgegroeid zoals wij, maar in de virtuele wereld. Zij zien dat natuurlijk niet zo!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *