Zuid-Korea: Onderwijs neemt afscheid van lesboeken

De Jakarta Globe meldde dat de regering van Zuid-Korea heeft besloten om het gehele onderwijs te voorzien van tabletcomputers. In 2014 wordt het primair onderwijs er mee uitgerust en in 2015 het hoger onderwijs. Het is de bedoeilng dat alle lesboeken in digitale vorm beschikbaar komen op deze tablets.

De totale investering die hiermee gemoeid is bedraagt 2,4 miljard USD. Ook wordt elke onderwijslocatie uitgerust met draadloos internet. Wie wat gaat betalen of wat voor tabletcomputer het gaat worden is nog niet bekend. De sociale minima krijgen in ieder geval een tablet van de regering. In een OECD-rapport (Organization for Economic Cooperation and Development) van deze maand geeft men aan dat Zuid-Koreaanse leerlingen tussen de 15 en 19 het best computerleren t.o.v. de 18 overige OECD-landen.

Hoog tijd voor een visie op tablets in het Nederlandse onderwijs? Wat is de visie op tabletcomputers van uw organisatie? Druk op de reactieknop hieronder voor uw mening!

Bronartikel Jakarta Globe

 

3 thoughts on “Zuid-Korea: Onderwijs neemt afscheid van lesboeken

  1. Karsten van Deutekom zegt:

    Als stichting van 24 basisscholen in de Kop van Noord-Holland oriënteren we ons ook op het gebruik van tablets in het basisonderwijs. Niet alleen ter vervanging van de boeken, maar ook om met elkaar samen te werken in de cloud en gemaakt werk digitaal in te leveren. Waar we wel benieuwd naar zijn is de Europese wetgeving t.a.v. het werken met draadloze netwerken in relatie tot het effect op de gezondheid van kinderen. Gaat er regelgeving komen dat draadloze netwerken verboden worden?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *