Internetbank gekraakt!

Vorige maand werd de internet-exchange van Mt.Gox gekraakt. Mt.Gox verhandelt de Bitcoin. Dit is een digitaal betaalsysteem dat twee jaar geleden is opgezet als antwoord op ons conventionele banksysteem. Het systeem is gebaseerd op unieke peer-to-peer transacties waarbij elke transactie uniek is en slechts 1 keer in het netwerk wordt opgeslagen. Bitcoin is revolutionair van opzet. Er is geen centraal orgaan zoals een bank of toezichthouder. De waarde kan stijgen of dalen. De website van Mt. Gox verhandelt Bitcoins tegen een bepaalde koerswaarde.

Op 19 juni werd de site gehackt en probeerde men de tegenwaarde van 1 miljoen dollar aan een gekraakt account toe te voegen en vervolgens te ‘cashen’. De waarde van de Bitcoin daalde in 5 minuten van 17 dollar naar 1 dollarcent! De kraak werd tijdig ontdekt en de transacties teruggedraaid waardoor de koers zich herstelde. De dader is er vandoor kunnen gaan met 2.000 Bitcoins. De site is daarna een week uit de lucht geweest om naar zeggen de beveiliging aan te scherpen. In bijgaande video een live verslag van de koersdaling.

Meer info: www.bit.org en www.mtgox.com

[jwplayer mediaid=”2328″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *