Private GSM, een koppeling vast-mobiel, of helemaal niets ?

Omdat iedereen een mobiele telefoon heeft, en die ook meeneemt naar het werk, worstelen veel organisaties met de vraag hoe hiermee om te gaan. Iedereen alleen een vaste telefoon is natuurlijk niet meer van deze tijd, maar kunnen alle vaste telefoons weg of zijn er toch nog een paar nodig? En kan met de mobiele telefoon wel alle functies worden geboden die nodig zijn?

Als er aanvullende functies nodig zijn op de vaste of mobiele telefoons kom je al snel in een oplossing met een eigen telefooncentrale (of VoIP server), ofwel gekoppeld met een mobiel netwerk, ofwel gekoppeld met een Private GSM systeem. Is natuurlijk allemaal leuk die integratie tussen vast en mobiel, maar kort geleden kwam ik met een opdrachtgever uit op een oplossing zonder enige vorm van integratie. Men gaat bij deze organisatie over tot Het Nieuwe Werken, vindt dat daar een mobiele telefoon bij hoort, en dat men het verder maar zelf moet regelen (de telefonische bereikbaarheid dus). Past goed bij de zelfstandigheid van Het Nieuwe Werken, en dus niets geen koppeling of integratie.

Afgezien van de keuze voor de mobiele oplossing speelt natuurlijk ook nog de vraag welke rol gespeeld wordt door Microsoft Office Communications Server/ Lync en hoe wordt omgegaan met ‘telefonie als dienst’ door een provider. Kortom, genoeg redenen om eerst een aantal gedegen strategische keuzes te maken voordat een nieuw systeem wordt aangeschaft.

One thought on “Private GSM, een koppeling vast-mobiel, of helemaal niets ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *