Killer-app en app-killer!

De apps vliegen ons om de oren, we kunnen er niet meer om heen. De beheerders Apple/Google van de appstores varen er wel bij. Zij ontvangen hun percentage van elke betaalde app.  Apps zoals Flipboard genereren automatisch fantastische publicaties op je iPad. Koppel Flipboard aan Facebook, Twitter en andere blogs en je wil nooit meer anders. Of totdat……je de nieuwe website van de Financial Times hebt gezien. Zij noemen dit zelf een Web App want het is geen app. Wat is het geheim? Zij hebben HMTL5 technieken in hun website gebouwd. Deze geven de beleving van een App terwijl het toch een website is. Voordeel voor de gebruiker: lokaal geen software nodig, voordeel voor Financial Times: zij hoeven geen geld aan Apple of Google af te dragen voor de distributie van een App!

Een echte killer-app en misschien zelfs wel app-killer, is Onswipe. Onswipe is net gelanceerd en stelt je in staat om een custom magazine te maken en deze op de wijze van Flipboard op je tablet te presenteren maar dan zonder lokale app, 100% web-based dus. Het geheim van Onswipe is het slim toepassen van HTML5 technieken. Heeft Steve Jobs dan toch gelijk dat HTML5 de toekomst is en niet Flash van Adobe? (Apple blokkeert Flash op iPhone en iPad). Saillant detail is dat Onswipe HTML5 toepast en daarmee de app-store passeert waardoor Apple er geen geld aan verdient. Probeer het zelf maar: www.onswipe.com. Is het web dan toch niet dood? En is Steve nu wel of toch niet zo blij?

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *