Bill shock, Hockeystick-curve en NFC

Bill shock, Hockeystick-curve en NFC; drie voor iedereen belangrijke woorden die deze week in de media voorbij kwamen. Belangrijke woorden omdat (bijna) iedereen in de komende jaren over een smartpone zal beschikken en deze woorden daarom vaker het nieuws zullen halen.

Die smartphone gaat namelijk natuurlijk ook mee als je in het buitenland op vakantie bent. Vergeet je dan de datasynchronisatie uit te zetten of ben je te veel online dan zit je zo aan de ‘bill-shock’. Zo hoorde ik van iemand die een halve dag in Parijs was voor een conferentie en bij terugkomst in Nederland een rekening kreeg van meer dan €3.000 voor dataverbruik zonder dat hij maar iets had gedaan….

Hockeystick-curve staat natuurlijk voor de enorme toename in mobiel dataverbruik die er nog aan zit te komen. Mobiel verbruik is natuurlijk al aan het stijgen, maar zal in de komende jaren nog veeeeel harder gaan stijgen. Ik kende de term hockeystick-curve nog niet, maar het lijkt mij inderdaad de juiste typering.

En dan NFC: Drie grote banken en de drie mobiele providers gaan komend jaar mobiel betalen invoeren. Nog een keer: Drie grote banken en de drie mobiele providers gaan komend jaar mobiel betalen invoeren. Dat gaat nu dan dus ook echt gebeuren ! De telefoon moet dan wel een NFC hebben (een Near Field Communications Chip). Dus als je toestel die niet heeft, ga er dan maar van uit dat je die in de komende 2 jaar gaat vervangen, maar dat was je natuurlijk toch al van plan.

Voor mobiel betalen verwacht men dat de acceptatie bij de gebruikers wel een paar jaar zal duren, maar ook hier zal de hockeystick-curce vast van toepassing zijn. En dan graag geen bill shocks daarbij !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *