DECT en toch een smartphone !

Sinds kort kunnen eindelijk ook DECT telefoons als smartphone worden ingezet. Met name zorginstellingen gebruiken nog vaak DECT technologie, en ook daar is steeds meer vraag naar email en agenda functionaliteit op de telefoons. Archos heeft nu eindelijk een smartphone die binnen deze omgevingen gebruikt kan worden. Draait op android, en kan ook video bellen.

Dan dus maar alle DECT toestellen vervangen voor dit toestel? Nou nee…. Heeft niet iedereen al smartphone die hem echt nodig heeft ? En die Archos toestellen kunnen natuurlijk niet buiten de bedrijfsomgeving worden gebruikt. Krijgen we dan twee toestellen? En ondersteunen deze toestellen wel de functionaliteiten van het eigen telefoniesysteem, zoals bijvoorbeeld verpleegoproep? Voor hoe lang staan het telefoniesysteem (en de verpleegoproepsystemen) eigenlijk nog in de boeken?

De centrale telefonieapparatuur is vaak best nog in orde, de toestellen zijn echter veel sneller aan vervanging toe. Dan maar de toestellen vervangen? Of toch een heel nieuw systeem aanschaffen? Reken maar dat je de hoofdprijs betaalt als je alleen toestellen aanschaft bij de leverancier van je systeem. Een nieuwe aanbesteding met veel meer marktwerking kan dan veel aantrekkelijker uitpakken. Zaak om vooraf goed te onderzoeken, en dan gelijk het vraagstuk omtrent smartphones meenemen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *