Beheer van smartphones: een hoofdpijndossier.

Van alle consumenten die met een nieuwe mobiele telefoon een telefoonwinkel uitlopen, heeft 70% een smartphone met internetabonnement gekocht. Van de zakelijke klanten koopt echter slechts ongeveer 30 a 40% een smartphone. Dat gaat in de komende jaren natuurlijk veranderen: het aantal smartphones zal ook zakelijk naar 70% of meer gaan, en dan komen er natuurlijk ook nog wat medewerkers met een tablet aanzetten….. En dat zal hoofdpijn geven voor de IT-afdeling, want hoe dat allemaal te beheren, hoe de kosten in de hand te houden, en hoe moet de beveiliging gewaarborgd worden ?

30% van de ICT managers overweegt dan ook om ‘Mobility Management’ in de komende jaren uit te besteden. Er komen dan ook steeds meer producten en diensten omtrent Mobility Management beschikbaar, ook bij de providers. Handig van die providers, want als je zo’n dienst eenmaal bij hun afneemt, stap je een stuk minder snel over naar een andere provider…..  Maar het kan wel erg handig zijn om het beheer van de mobiele vloot niet meer zelf te doen, zeker als je een paar honderd toestellen hebt. Er is dan altijd de juiste kennis beschikbaar (ook voor eindgebruikers), er is duidelijkheid (en voorspelbaarheid) in de kosten en in de installed base, en je krijgt de mogelijkheid om op afstand software te installeren, telefoons, nummers of siteste blokkeren, of back-ups te maken.

Alle grotere bedrijven zullen moeten afwegen hoe ze het beheer van de mobiele vloot gaan inregelen, dat er een groot aantal smartphones zit aan te komen is zeker !

2 thoughts on “Beheer van smartphones: een hoofdpijndossier.

  1. Eric Oukes zegt:

    Er zijn MDM-tools beschikbaar. Wij hebben er van de week 1 gezien en gaan die ook meteen gebruiken. Onze keuze is voorlopig op Air-Watch gevallen. Het is een SAAS-oplossing, maar je kunt deze tool ook “gewoon” op een server binnen je eigen netwerk laten draaien. Wij gaan er circa 150 Apple Iphone 4 mee beheren. Wij zijn ook zelf erg benieuwd. Voor het geld hoeven we dit experiment niet te laten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *