Presence; het gaat niet vanzelf..

Een rood, geel, oranje of groen bolletje, en je bereikbaarheid is geregeld ? Nou nee, in de praktijk blijken die bolletjes nog niet optimaal te werken. Blokkeer je je agenda omdat je bijvoorbeeld die dag aan een document wil werken, dan is het bolletje rood (of oranje) maar kan je prima telefonisch bereikbaar zijn. Ook kan het zo zijn dat je voor sommige mensen misschien wel bereikbaar wil zijn (je baas), maar voor anderen niet. Dat er nog steeds gevraagd wordt of een telefoontje even schikt (ook al is het bolletje groen) geeft ook weer dat de werking van presence nog niet optimaal is. Hoe dit nu te verbeteren ?

Het maken van goede onderlinge afspraken is natuurlijk gewenst en ook het (constant) handmatig instellen van de status geeft veel verbetering, maar waarom kan het ‘presence systeem’ zelf niet verder worden verbeterd ? Waarom weet het systeem niet dat ik aan een document zit te werken (ik heb toch heel de tijd mijn tekstverwerker aanstaan?). En waarom krijgt mijn baas geen andere informatie, het systeem weet toch dat hij het is ? En het is toch ook bekend wie de personen zijn waar ik vaak contact mee heb, en hoe ik in de regel met mijn belangrijke contacten communiceer ?

In een volgende versie van presence systemen zal meer informatie verwerkt moeten worden. Fabrikanten zijn hier dan ook al mee bezig. Tijd voor Presence 2.0 !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *