Microsoft in the cloud: vlees noch vis?

Microsoft worstelt nog altijd met zijn cloud strategie, of eigenlijk het ontbreken daarvan. Weliswaar zijn Azure, Office 365 en nog enkele producten cloud gebaseerd maar een duidelijke richting ontbreekt nog. Voor Microsoft is het ook lastig. Juist haar belangrijkste concurrenten op dit vlak zijn Google en Amazon. Bedrijven die per definitie ‘cloud’ zijn. En daar wringt natuurlijk precies de schoen.

Van oudsher (als je al zo term in de IT kan gebruiken) bestaat Microsoft bij de gratie van licentieverkoop gebaseerd op on-premise (op locatie geïnstalleerde) software. En de afnemers van Microsoft producten krijgen nu een deels on-premise en deels cloud oplossing aangeboden. Een beetje vlees noch vis. Dana Gardner, president en principal analyst bij Interarbor Solutions zei het recent treffend: “Microsoft does have some building blocks but IT shops wonder how they (IT shops) can bring this together with existing infrastructures in a harmonious way so they aren’t throwing out the baby with the bath water”. Het onbreekt gewoonweg aan een eenduidige (product)strategie. Office uit de cloud is leuk maar hoe gaat dat straks met Windows. Of een van de andere platformen?

Het wordt dus tijd dat Microsoft een duidelijke strategie gaat communiceren zodat afnemers weten waar ze de aankomende tijd aan toe zijn. Microsoft zou hierbij een voorbeeld kunnen nemen aan IBM die recent haar cloud strategie annonceerde. Een zeer duidelijk verhaal, een holistische visie op de cloud en vooral een frontale aanval op Amazon en Google waren hierbij de belangrijkste speerpunten. Ben benieuwd waar Microsoft mee komt.

One thought on “Microsoft in the cloud: vlees noch vis?

  1. Ben van der Lei zegt:

    Wij maken gebruik van de cloud in combinatie met lokale software voor smart phones/tablets etc.
    iIermee platform onafhankelijk.
    Een zogenamde webapp iets wat in de nabije toekomst veel zal worden toegepast denken wij.

    vr. gr. Ben van der Lei

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *