Microsoft koopt Skype. Eindelijk wordt kiezen makkelijk !

Nou, mooi niet dus. Iedereen in de telecommarkt vraagt zich af waarom Microsoft dit doet. En ik ook. Wat moet je nou met Skype ? We gaan toch juist meer mobiel bellen ? En communiceren via Facebook en Twitter ? En Skype is toch te onbetrouwbaar voor zakelijke gesprekken ? En voor Skype op mobiel moeten we toch extra gaan betalen ? En wat moet Microsoft met de techniek die ze zo inkopen, ze hebben toch al Lync als spraak/chat/presence/video oplossing ?

De hoeveelheid keuzes die er zijn als je met iemand wil communiceren of als je een nieuwe communicatieoplossing wil aanschaffen wordt er dus voorlopig zeker niet makkelijker op. Maar we gaan natuurlijk in de komende tijd vast te weten komen wat de achterliggende strategie is. “De telecommarkt” verwacht dat dit zit in het grote aantal klanten van Skype die Microsoft zo binnenhaalt of de angst van Microsoft dat iemand anders (Facebook, Apple of Google) Skype anders zou overnemen.

Als Microsoft nou zorgt dat Skype wel betrouwbaar wordt, gratis blijft op mobiel en kan samenwerken met alle bestaande telefoniesystemen, dan wordt het natuurlijk wel interessant !

One thought on “Microsoft koopt Skype. Eindelijk wordt kiezen makkelijk !

  1. Xander Hartog zegt:

    eigenlijk heel simpel als je kijkt dat Microsoft met hun product Lync in de zakelijke markt als telecom provider te gaan fungeren. Skype heeft de infrastructuur al en de licenties om als (internet) telecom provider te spelen. Microsoft krijgt hier geen steun voor van o.a. de europese OPTA.

    ten tweede zal de toevoeging van skype op bijvoorbeeld het Xbox platform voor de voicecommunicatie gaan zorgen.

    If you don’t want to develop on your own, buy the instance that already has…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *