De iPad2: “Bring Your Own Device”

Het was al voorspeld: ook de iPad2 wordt een succes. Deze foto uit de Volkskrant van de start van de verkoop van de iPad2 in Peking geeft dat mooi weer.

En al die mensen gaan de iPad natuurlijk ook meenemen naar hun werk, want het is natuurlijk wel erg makkelijk om onderweg muziek te luisteren, mail te checken, even wat te twitteren, en ‘op de zaak’ altijd alles bij je te hebben. En zo hoef je ook niets meer printen of pen en papier bij je te hebben.

Maar hoe moet je als organisatie hier nou mee omgaan ? Kan dat technisch allemaal wel? Welke beveiligingskwesties zijn er ? Moet niet iedereen dan een tablet krijgen ? Hoe past dit in onze plannen, eerdere afspraken en budgetten ?

Belangrijkste vraag is; hoe kom je van een ‘traditionele’ IT omgeving naar een oplossing waarin ieder device (overal en altijd) toegang heeft tot de systemen ? Want een tablet (of smartphone) past natuurlijk ook prima bij ‘het nieuwe werken’ waarbij medewerkers veel vrijer zijn bij het invullen van hun werkzaamheden. Overal altijd online en alles kunnen doen wat je ook op je werkplek is dan binnen bereik. En ook de verdere integratie van zakelijk en privé wordt door een tablet natuurlijk mooi ondersteund.

Geen makkelijk vraagstuk, maar nu wel het moment om mee aan de slag te gaan !

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *