Vodafone investeert in G2-netwerk: zijn ze helemaal gek geworden?

Vodafone investeert op dit moment fors in zijn G2-netwerk op basis van Edge-technologie. En dat terwijl andere providers grof investeren in G4 netwerken. Wat is er aan de hand?

E.a.a. heeft alles te maken met de opkomst van “the intenet of things” oftewel machines die via het internet gegevens uitwisselen. Hierbij valt te denken aan de intelligente energiemeters zoals die in veel huizen zijn of worden geïnstalleerd en op de langere termijn bijvoorbeeld koelkasten die melden dat de melk op is.

Omdat de snelheid van communicatie voor dit soort toepassingen minder cruciaal is, laat Vodafone dit verkeer via het G2 netwerk verlopen. Dit om te voorkomen, zoals men zelf stelt, dat iedereen met zijn fiets op de snelweg gaat rijden.

Om de enorme groei op te kunnen vangen (400% in het afgelopen jaar) wordt nu dus fors geïnvesteerd in het “fietspad voor mobiel internet”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *