iPad 2 & Flipboard: “Het publiceren van de toekomst?”

Gisteren werd de iPad 2 door Steve Jobs geintroduceerd. Dunner, sneller, lichter en voorzien van 2 camera’s. Vandaag benoemde Het Parool Flipboard tot de app van de dag.  Ik ga een stap verder en noem, de combinatie van iPad 2 plus Flipboard, tot “Het Social media magazine van 2011!”

Flipboard is een iPad app waarmee je je social media kanalen zoals Twitter, FaceBook,Flickr, WordPress blogs en Google Reader in een aantrekkelijke vormgeving weergeeft. Met aantrekkelijk bedoel ik: zonder de uitputtende hoeveelheid bedieningsknoppen, waarvan je maximaal 10% begrijpt, maar wel met een goed leesbare combinatie van tekst en beeldmateriaal.

Flipboard haalt op de achtergrond informatie op van van jouw social media accounts en creeert daarmee je persoonlijke magazine. In de Verenigde Staten zijn er enkele grote uitgevers, zoals de Wall Street Journal, die gebruik maken van Flipboard templates waarmee de look en feel van een papieren magazine nog verder benaderd wordt. De combinatie van Flipboard en iPad 2 zet een nieuwe norm waar de concurrentie voorlopig een forse kluif aan zal hebben om het beter te doen. Flipboard zet vol in op de iPad en heeft geen Android versie. Terwijl ik dit schrijf bedenk ik me dat iPad 2 & Flipboard en uitstekende combinatie kunnen vormen om lesmateriaal op te presenteren…

Tip voor iPad gebruikers: de website van EV is Flipboard compatibel. Voeg in Flipboard toe: https://www.ev.nl voor een magazine layout!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *