Foursquare: gaming, social media & location based services


Foursquare is een web- en app-toepassing die moderne technieken en Social Media hype combineert en daar een vleugje gaming aan toevoegt.

Maar wat doet Foursquare eigenlijk voor je? Nadat je een account hebt aangemaakt kun je in contact treden met ‘vrienden’. Daarnaast kun je ‘inchecken’ op lokaties. Bv. je favoriete bar, restaurant, pretpark enz.  Natuurlijk kun je je ‘check in’ koppelen aan je Twitter en je FaceBook zodat je elkaar snel en makkelijk kunt vinden.

Als je ‘incheckt’ op een lokatie dan krijg je daar punten voor. Je kunt ook aangeven hoe je de service van de lokatie ervaart. Diegene die het meest incheckt op deze lokatie en dus de meeste punten heeft, wordt burgemeester van deze lokatie. Deze positie raak je weer kwijt als een ander vaker incheckt. De eigenaar van de lokatie kan hier weer een marketingaktie aan verbinden, b.v. door een kortingsbon te verstrekken.

D.m.v. een ‘ping’ functie weten je vrienden waar je incheckt zodat zij je makkelijk kunnen vinden. De crux is dat Foursquare  gebruik van de GPS-chip in smartphones, zodat zij exact weten waar iemand zich bevindt en dit automatisch kunnen koppelen aan de ‘check in’. Dit principe heet Location Based Services en heeft ongetwijfeld nog een grote toekomst voor zich. Een met Foursquare vergelijkbaar Nederlands initiatief is Feest.je

Foursquare is een amerikaanse internetbedrijf wat in 2009 is opgericht. Eind 2010 waren er wereldwijd 6 miljoen geregisteerde gebruikers. In september 2010 benoemde de World Economic Forum, Foursquare tot Technology Pioneer 2011.

One thought on “Foursquare: gaming, social media & location based services

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *