EduGl@s, breedband onderwijsnetwerk zet door!

Eduglas is het breedband vraagbundelings initiatief in de gemeente Groningen. Maar liefst 144 locaties in het speciaal, primair, voortgezet onderwijs, bibliotheek en archief zijn eind 2010 op breedbandverbindingen  aangesloten. Expanding Visions verzorgde de vraagbundeling, aanbesteding en de uitrol.

Op 19 januari j.l. vond in Groningen het Eduglas symposium plaats. Dit symposium, bestemd voor bestuurders en IT managers van de deelnemers, had als doel de volgende fase in het gebruik van deze verbindingen in te leiden. De inspirerende presentaties van de sprekers schetsten de ontwikkelingen, de uitdagingen maar vooral ook de kansen waarmee de deelnemers geconfronteerd worden. De toekomstvastheid van de nu beschikbare infrastructuur staat aan de basis van legio mogelijkheden die zowel op het gebied van bedrijfsvoering als in het onderwijs stimulerend kunnen werken. Nieuwe onderwijs vormen door gebruik te maken van ICT dienen zich aan. De bedrijfsvoering wordt door het verbinden van de locaties via breedband aanzienlijk efficiënter.

Tijdens het symposium werd ook de raamovereenkomst voor de levering van internetaccess en -diensten, tussen Eduglas en Ziggo Zakelijk, getekend. Een teken dat de deelnemers serieus werk maken van hun nieuwe netwerk! Meer info: theo.koele@ev.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *