‘Gunnen op Waarde, compromisloos aanbesteden’


Goed Europees aanbesteden is lastig. Inschrijvingen matchen met uw vraagstelling is nog lastiger. Het gunnen bij Europese aanbestedingen in de IT is topsport! Er zijn twee mogelijkheden: gunnen

op basis van de laagste prijs, of gunnen op basis van de economisch meest voordelige inschrijving gelet op criteria – naast prijs – zoals: functionaliteit, kwaliteit, et cetera. Voor IT wordt vrijwel altijd de 2e methodiek toegepast: economische criteria worden vertaald in een puntensysteem met wegingsfactoren. De inschrijving met de meeste punten zou de best passende inschrijving moeten zijn. Maar misschien betaalt u dan nog steeds wel te veel of krijgt u te weinig.

Download (PDF)/Lees verder over ‘Gunnen op Waarde’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *